Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Dr. Paul van der Boog
 
In samenwerking met :  lettergrootte: A  A  A
Nierziekten
Bij de behandeling van nierziekten speelt de patiënt zelf een centrale rol. Door op tijd de medicijnen in te nemen, gezond te eten en voldoende te bewegen blijft de kwaliteit van leven zo goed mogelijk behouden.. Daarnaast leidt eigen regie tot meer controle over de behandeling. Patiënten die de regie in handen houden, voelen zich beter dan patiënten die alles overlaten aan hun behandelaar. Maar om keuzes te kunnen maken is kennis noodzakelijk. Een zieke nier en nu? geeft patiënten inzicht in de theorie van (de behandeling van) nierziekten. Aan de orde komen de werking van de nieren, wat er gebeurt als de nier niet goed werkt en welke onderzoeken er zijn om meer over de nier(ziekte) te weten te komen. Ook de behandelmogelijkheden komen aan bod. Aan het eind worden de verschillende aspecten van dialyse en niertransplantatie apart besproken. Dit boek is behalve voor patiënten ook bedoeld voor mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in de werking van hun lichaam en voor mensen die een nierpatiënt in hun omgeving hebben.
Een zieke nier


Een zieke nier en nu? geeft patiënten inzicht in de theorie van (de behandeling van) nierziekten. Aan de orde komen de werking van de nieren, wat er gebeurt als de nier niet goed werkt en welke onderzoeken er zijn om meer over de nier(ziekte) te weten te komen. Ook de behandelmogelijkheden komen aan bod. Aan het eind worden de verschillende aspecten van dialyse en niertransplantatie apart besproken. Dit boek is behalve voor patiënten ook bedoeld voor mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in de werking van hun lichaam en voor mensen die een nierpatiënt in hun omgeving hebben.

Auteur(s) : Dr. Paul van der Boog
Prijs : € 19,95
ISBN : 9789491549359

Eten met plezier


Eten met plezier helpt nierpatiënten al sinds 1975. Het staat boordevol verrassende recepten uiteraard vergezeld van de voedingswaarden. De vele variatietips maken het koken avontuurlijk, net als de kruidenwijzer, die zoutarm koken een heel nieuwe dimensie geeft.

Auteur(s) : Anke Spijker, Trijntje Kok
Prijs : € 24,50
ISBN : 9789491549700