Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Prof. dr. R.M.M. Hupperts
 


lettergrootte: A  A  A
Multiple Sclerose
Multiple Sclerose (MS) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. De ziekte treft voornamelijk jonge mensen en veroorzaakt bij de meerderheid van de patiënten ingrijpende veranderingen in hun leven. In dit boek hebben de auteurs zich tot doel gesteld om aan patiënten en hun naaste omgeving uitleg te geven over MS. Aan bod komen de oorzaken van de vele mogelijke klachten en verschijnselen die bij MS kunnen optreden, en de gangbare theorieën over het ontstaan van de ziekte. Het vaststellen van MS is geen eenvoudige aangelegenheid; de auteurs gaan dan ook uitgebreid in op de verschillende methodes. Daarnaast worden de huidige en enkele toekomstige behandelingsmogelijkheden besproken. Behalve de theorie komt in dit boek ook de praktijk aan bod in de vorm van vele gevalsbeschrijvingen van MS-patiënten. Ten slotte is informatie over de MS-patiëntenverenigingen opgenomen.
Videoserie over MS
Multiple Sclerose is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Mensen met MS hebben vaak last van spasmes, moeite met zien of spreken, verlies van coördinatie en zijn vaak moe. De diagnose is lastig doordat de symptomen niet altijd even eenduidig zijn. Vaak ontstaat de ziekte tussen het 20ste en 40ste levensjaar, bij mensen die dus in de bloei van hun leven zijn. Naast het feit dat de diagnose al een klap op zich is, vallen vaak ook dromen en toekomstplannen in duigen. In deze video serie zien wij een aantal bijzondere verhalen van mensen met MS, zij vertellen openhartig hoe zij omgaan met hun ziekte.

Het geheim van Opa Toetoet


Een kleurig geïllustreerd boek waarin Opa Toetoet aan zijn kleindochter vertelt hoe hij als jonge vader te horen krijgt dat hij MS heeft en hoe hij daar verder mee omgaat. Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar.

Auteur(s) : Chris Veraart
Prijs : € 17,95
ISBN : 9789066117969

Koken met smaak


Als je de diagnose mutiple sclerose krijgt mag je alles blijven eten en drinken wat je wil. Maar doordat je vaker vermoeid bent of gevoelsstoornissen in je handen hebt, wordt de bereiding van voedsel moeilijker. Dit kookboek biedt mensen met MS de helpende hand. (Ook verkrijgbaar in het Engels: Delicious meals made simple.)

Auteur(s) : Astrid Slettenaar
Prijs : € 22,50
ISBN : 9789021549330