Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
redactie Spreekuur Thuis
 


lettergrootte: A  A  A
Kanker en palliatieve zorg
Als het moment gekomen is dat men niet meer kan genezen van een levensbedreigende ziekte, is het zaak de laatste fase van de patiënt zo draaglijk mogelijk te maken. We betreden dan het gebied van de palliatieve zorg. Dit boek gaat daarover. De zorg in de laatste fase van het leven van een mens heeft vooral tot doel de kwaliteit van het leven voor de patiënt en zijn familie en naasten voorzover mogelijk te verbeteren. Dat betekent echter niet dat de nadruk daarbij ligt op pijnbestrijding, ook al denken de meeste mensen dat pijn het grootste probleem is. Pijn komt natuurlijk veel voor, maar is slechts één van de vele slopende symptomen die binnen de palliatieve zorg herkend, beoordeeld en bestreden moeten worden. Dit boek bevat een beknopt overzicht van veel voorkomende symptomen en hun behandelingsmogelijkheden. Naast de vele medische behandelingen in de laatste fase bieden andere terreinen ook mogelijkheden. Hoewel van enige kanttekeningen voorzien, schuwt dit boek het ingaan op alternatieve behandelmethoden niet. Naast fysiotherapie zult u niet alleen acupunctuur, maar ook aromatherapie, lichttherapie, muziektherapie, yoga en het werken met planten en kruiden de revue zien passeren. Maar natuurlijk komen ook nog veel andere onderwerpen aan de orde. Zo wordt aandacht besteed aan familie, naasten, psychosociale problematiek, rouw en rouwverwerking en ten slotte ook nog aan de voorwaarden die gesteld worden om euthanasie uit te voeren. U zult in dit boek antwoorden vinden op vele vragen die spelen rond de verzorging van de mens in de laatste fase van zijn leven.
Videoserie over oncologie
Maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt in zijn leven te maken met kanker. Het is op dit moment de tweede doodsoorzaak in Nederland en het aantal mensen met kanker blijft stijgen. Vooral borst- en darmkanker komt steeds vaker voor. Gelukkig zijn er steeds meer en betere behandelingen tegen kanker waardoor de overlevingskans groter is dan een aantal jaar geleden. In deze videoserie wordt dieper ingegaan op de behandelingen maar ook de problemen die je hiervan kunt ondervinden.

Gezond eten rond chemotherapie


Als je vanwege kanker chemokuren krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek in eten en ook je smaak is geregeld heftig aangetast. Daarbij komt meestal ook nog eens een gevoelige mond en keel waardoor eten zelfs pijn kan doen. Diezelfde problemen kun je krijgen als gevolg van bestraling. Toch is het juist van essentieel belang voor het herstel – door goed te eten – je lichaam op gewicht te houden. Dit unieke kookboek – het eerste in z’n soort – helpt bij het gevecht weer beter te worden. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden.

Auteur(s) : José van Mil
Prijs : € 22,50
ISBN : 9789491549434