Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Prof. Dr. Hans Nortier en Prof Dr. Rob Pelger
 
In samenwerking met :  Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie


lettergrootte: A  A  A
Kanker en hormonale therapie
Kanker. Hoeveel mensen lijden in Nederland aan kanker? Hoe is kanker te voorkomen? Hoe wordt het in Nederland behandeld? Wat gebeurt er wanneer iemand door de internist, de oncoloog of uroloog voor kanker met hormonen behandeld wordt? Welke effecten heeft de behandeling met hormonen op het algeheel welbevinden? Op al deze vragen krijgt u in dit boek een antwoord. We realiseren ons dat dit boek algemene informatie geeft over hormonale behandeling en moedigen u aan specifieke vragen over uw eventuele eigen behandeling aan uw internist, oncoloog of uroloog te stellen. We hopen dat dit boekje bijdraagt tot verduidelijking van wat hormonale behandeling precies is en wat ermee bereikt kan worden.
Videoserie over oncologie
Maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt in zijn leven te maken met kanker. Het is op dit moment de tweede doodsoorzaak in Nederland en het aantal mensen met kanker blijft stijgen. Vooral borst- en darmkanker komt steeds vaker voor. Gelukkig zijn er steeds meer en betere behandelingen tegen kanker waardoor de overlevingskans groter is dan een aantal jaar geleden. In deze videoserie wordt dieper ingegaan op de behandelingen maar ook de problemen die je hiervan kunt ondervinden.

Gezond eten rond chemotherapie


Als je vanwege kanker chemokuren krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek in eten en ook je smaak is geregeld heftig aangetast. Daarbij komt meestal ook nog eens een gevoelige mond en keel waardoor eten zelfs pijn kan doen. Diezelfde problemen kun je krijgen als gevolg van bestraling. Toch is het juist van essentieel belang voor het herstel – door goed te eten – je lichaam op gewicht te houden. Dit unieke kookboek – het eerste in z’n soort – helpt bij het gevecht weer beter te worden. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden.

Auteur(s) : José van Mil
Prijs : € 22,50
ISBN : 9789491549434