Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
redactie Spreekuur Thuis
 


lettergrootte: A  A  A
Kanker en chirurgie
Een knobbeltje laten verwijderen. Het klinkt eenvoudig, maar roept bij de meeste mensen nogal wat schrikbeelden op. We hebben het immers over kanker, over een tumor, uitzaaiingen en over levensverwachting. Steeds meer vormen van kanker kunnen tegenwoordig goed behandeld worden. De diagnose kan vaker in een vroeger stadium gesteld worden, medicijnen zijn verbeterd en bestraling kan nauwkeuriger worden uitgevoerd. Maar ook op het gebied van opereren is veel vooruitgang geboekt. Dit boek gaat daarover en biedt tevens een goed algemeen inzicht in chirurgie bij kanker. Na een algemeen hoofdstuk over kanker, wordt in dit boek duidelijk gemaakt dat het opereren van een tumor zeer zorgvuldig besproken, gepland en uitgevoerd wordt. Oncologiebesprekingen passeren de revue en er wordt ingegaan op het maken van de keuze voor het instituut waar men geopereerd wil worden, maar ook op de keuze voor een chirurg. Daarna leest u onder andere over de organisatie in de operatiekamer, over operatietechnieken en over de principes van de kankerchirurgie. En natuurlijk komen ook complicaties en het herstel na de operatie aan de orde. Wie onder het mes moet en nog met veel vragen zit, zal in dit boek veel antwoorden vinden.
Videoserie over oncologie
Maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt in zijn leven te maken met kanker. Het is op dit moment de tweede doodsoorzaak in Nederland en het aantal mensen met kanker blijft stijgen. Vooral borst- en darmkanker komt steeds vaker voor. Gelukkig zijn er steeds meer en betere behandelingen tegen kanker waardoor de overlevingskans groter is dan een aantal jaar geleden. In deze videoserie wordt dieper ingegaan op de behandelingen maar ook de problemen die je hiervan kunt ondervinden.

Gezond eten rond chemotherapie


Als je vanwege kanker chemokuren krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek in eten en ook je smaak is geregeld heftig aangetast. Daarbij komt meestal ook nog eens een gevoelige mond en keel waardoor eten zelfs pijn kan doen. Diezelfde problemen kun je krijgen als gevolg van bestraling. Toch is het juist van essentieel belang voor het herstel – door goed te eten – je lichaam op gewicht te houden. Dit unieke kookboek – het eerste in z’n soort – helpt bij het gevecht weer beter te worden. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden.

Auteur(s) : José van Mil
Prijs : € 22,50
ISBN : 9789491549434