Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
redactie Spreekuur Thuis
 


lettergrootte: A  A  A
Kanker en chemotherapie
Per jaar krijgen in Nederland ruim 70.000 mensen kanker. Ongeveer de helft van deze patiënten geneest uiteindelijk van deze ziekte en dat aantal zal geleidelijk toenemen, want de ziekte is steeds beter te behandelen. De meest toegepaste behandelingsmethoden bij kanker zijn: operatie, bestraling en medicijnen. Van de behandeling met medicijnen is chemotherapie de bekendste. In dit boek wordt duidelijk uitgelegd wat chemotherapie is, wat de behandeling voor patiënten inhoudt en wat de bijwerkingen zijn. Daarnaast schenkt dit boek aandacht aan de nieuwe wegen in de behandeling van kanker. Er zijn namelijk steeds meer medicijnen in ontwikkeling die niet tot de chemotherapie worden gerekend. Kenmerkend voor deze medicijnen is dat ze veel doelgerichter inwerken op bepaalde processen in kankercellen dan chemotherapie. Met deze medicijnen zal in de toekomst de kans op genezing een stuk dichterbij komen.
Videoserie over oncologie
Maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt in zijn leven te maken met kanker. Het is op dit moment de tweede doodsoorzaak in Nederland en het aantal mensen met kanker blijft stijgen. Vooral borst- en darmkanker komt steeds vaker voor. Gelukkig zijn er steeds meer en betere behandelingen tegen kanker waardoor de overlevingskans groter is dan een aantal jaar geleden. In deze videoserie wordt dieper ingegaan op de behandelingen maar ook de problemen die je hiervan kunt ondervinden.

Gezond eten rond chemotherapie


Als je vanwege kanker chemokuren krijgt, heb je vaak weinig tot geen trek in eten en ook je smaak is geregeld heftig aangetast. Daarbij komt meestal ook nog eens een gevoelige mond en keel waardoor eten zelfs pijn kan doen. Diezelfde problemen kun je krijgen als gevolg van bestraling. Toch is het juist van essentieel belang voor het herstel – door goed te eten – je lichaam op gewicht te houden. Dit unieke kookboek – het eerste in z’n soort – helpt bij het gevecht weer beter te worden. Met allerlei praktische tips en inspirerende recepten om toch plezier in eten te houden.

Auteur(s) : José van Mil
Prijs : € 22,50
ISBN : 9789491549434