Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Prof. dr. Annemiek Nap, Dr. Wim Willemsen en Prof. dr. Thomas D'Hooghe
 
In samenwerking met :  lettergrootte: A  A  A
Inleiding

Endometriose is het voorkomen van baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder. Het is een chronische ziekte die voorkomt bij vrouwen in de vruchtbare fase van hun leven. Klachten die kunnen voorkomen bij vrouwen met endometriose zijn: buikpijn, pijn tijdens de menstruatie, pijn tijdens het vrijen en verminderde vruchtbaarheid. Deze klachten kunnen erg wisselend van aard zijn. Sommige vrouwen met endometriose hebben helemaal geen klachten, andere zijn niet meer in staat om te werken of hun normale leven te leiden. Vanwege die wisselende klachten duurt het soms jaren voordat een arts de diagnose endometriose kan stellen. Endometriose kan intussen grote gevolgen hebben op het gebied van relaties en sociaal leven, werk en carrière.
Tot op heden bestaat er voor endometriose geen behandeling die ervoor zorgt dat de ziekte verdwijnt en niet meer terugkeert. De behandeling is afhankelijk van de ernst van de endometriose en de locatie in het lichaam, en hangt af van de wensen en behoeften van de vrouw. Meestal is de behandeling erop gericht om met behulp van medicijnen of door een operatie de pijn zo veel mogelijk te onderdrukken. Een belangrijk probleem daarbij is dat veel behandelingen een (tijdelijke) vermindering van de vruchtbaarheid veroorzaken.
In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op wat endometriose is, hoe het ontstaat, wat de verschijnselen zijn, hoe het behandeld kan worden en welke ontwikkelingen we in de toekomst mogen verwachten. Bovendien wordt aandacht besteed aan hoe vrouwen met endometriose hun ziekte beleven, en welke gevolgen endometriose voor hen heeft.
verder
Endometriose de baas!Auteur(s) : Annemiek Nap, Bianca De Bie, Thomas DHooghe
Prijs : € 14,95
ISBN : 9789491549731