Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
redactie Spreekuur Thuis
 


lettergrootte: A  A  A
Zwangerschap

Het gebruik van tabletten die het bloedglucosegehalte verlagen tijdens de zwangerschap wordt algemeen afgeraden. Dat geldt zowel voor vrouwen die al vóórdat ze zwanger werden tabletten gebruikten, als voor vrouwen bij wie tijdens de zwangerschap diabetes (‘zwangerschapsdiabetes’) wordt ontdekt. Deze tabletten kunnen namelijk schadelijk zijn voor de vrucht.
Tabletgebruikende diabeten die zwanger willen worden, moeten dus al vóórdat ze zwanger worden, overgaan op insulinetherapie. De bloedglucosewaarden moeten bovendien op dat moment, zowel als men in nuchtere toestand is, als na de maaltijd, al lager zijn dan 7 Mmol/l.
Carbomylmetylbenzoëzuur derivaten (CMBD)

Een ander middel dat kort geleden is geïntroduceerd is het repaglinide (Novonorm) wat bij de maaltijden moet worden geslikt en wat de insulinevorming in het pancreas stimuleert. Een soortgelijk middel is het nateglinide (Starlix).terug verder
Diabetes en nu?Auteur(s) : Dr. Jan Willem Elte, dr. Lioe-Ting Dijkhorst
Prijs : € 16,95
ISBN : 9789491549779

Zin in lekker eten


Hoe eet u gezond met diabetes? Daarover bestaan uiteenlopende adviezen. Dit kookboek is gebaseerd op actuele kennis uit betrouwbaar onderzoek, speciaal voor mensen met diabetes die zo gezond mogelijk willen blijven. Met de recepten uit dit boek zet u heerlijke gerechten op tafel waar iedereen van geniet. Behalve vele recepten vindt u ook persoonlijke ervaringen en tips. Met een woord vooraf en twee recepten van chef-kok Christopher Naylor van sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam.

Auteur(s) : Diabetes Fonds
Prijs : € 22,50
ISBN : 978949154964