Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Paul Wisman
 


lettergrootte: A  A  A
Depressie en somberheid
Depressie is een circus. Het slaat overal zijn tenten op. Het is het toneel voor steeds wisselende acts, voorstellingen en scenario’s, uitgevoerd door vrijwilligers uit het publiek. Nou ja, vrijwilligers? Als het lot je aanwijst is er eigenlijk geen ontkomen aan. Wie in dit circus zijn rol moet spelen, kan er alleen maar naar streven een waardige voorstelling te geven. Depressie is een van de meest voorkomende psychiatrische ziekten. Een op de vijf vrouwen en een op de tien mannen krijgt er in de loop van haar of zijn leven mee te maken. Bovendien heeft de ziekte niet alleen consequenties voor het leven van de patiënt zelf, maar zijn er ook ernstige gevolgen voor haar of zijn omgeving. Depressie is een complexe ziekte, maar kan goed behandeld worden. In dit boek wordt om te beginnen duidelijk uitgelegd wat een depressie is. Daarbij is er veel aandacht voor begeleidende verschijnselen als pijn, angst en psychose en onvrede, verdriet en rouw. Duidelijke uitleg wordt gegeven over de diagnose, de oorzaken en de behandelingsmogelijkheden. Dit boek slaat een brug tussen theorie en praktijk. Door het vertalen van de wetenschappelijke stand van zaken naar het hier en nu van de depressieve patiënt en de mensen die met haar of hem te maken hebben. In begrijpelijke taal. En met de aansporing aan de patiënt om het lot in eigen hand te nemen.
Videoserie over depressie
Iedereen heeft wel eens last van een dipje of is af en toe somber. Maar een depressie is echt wat anders. Dan voel je je lange periodes achter elkaar neerslachtig, futloos, moe en heb je geen plezier in leuke dingen. Vaak kan je dan ook niet meer normaal functioneren in het dagelijks leven. Geschat wordt dat er ongeveer 850.000 mensen in Nederland aan een vorm van depressie lijden. Het is daarmee één van de meest voorkomende psychiatrische stoornissen. Wil je meer weten over depressie en mogelijke hulp? Bekijk dan nu deze videoserie!

Doorgaan met depressie


Doorgaan met depressie maakt het onderwerp 'depressie' toegankelijk voor een breed publiek. Het boek behandelt de laatste stand van zaken. Feiten worden aangevuld met vragen en de antwoorden erop. Verder bevat het heel veel voorbeelden en ervaringsverhalen.

Auteur(s) : Paul Wisman
Prijs : € 19,95
ISBN : 9789491549007