Hartelijke dank voor uw bijdrage


Auteur:
Marc Nahuys
 


lettergrootte: A  A  A
Woord vooraf

 
Wie zegt dat acne niet ernstig is of dat het een ziekte is die er op een bepaalde leeftijd er ‘nou eenmaal bij hoort’ heeft niet begrepen hoe verschrikkelijk dit probleem voor iemand kan zijn. Er wordt vaak gesproken over ‘jeugdpuistjes’. Dat is een term die aangeeft dat het nou eenmaal zo is dat in een bepaalde periode in je leven je maar moet leren leven met deze aandoening. Dat is best raar! Waarom zou het zo zijn dat je met opvallende pukkels in je gezicht en op andere plaatsen moet rondlopen omdat anderen (met name mensen die er zelf nooit last van hebben gehad) vinden dat dat bij je leeftijd hoort? En dat terwijl er heel vaak heel veel aan te doen is? Overigens komt ook op latere leeftijd acne vaak voor dus eigenlijk is de term ‘jeugdpuistjes’ misplaatst.
Om uit te leggen wat acne precies is en hoe dit ontstaat komen af en toe medische termen voorbij. Dat is misschien lastig maar het is wel belangrijk te weten welke termen artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten gebruiken. Er bestaat soms geen goed Nederlands woord voor dit soort termen of soms heeft een aandoening gewoon een naam die niet in het Nederlands te vertalen is. Er wordt wel steeds geprobeerd dit uit te leggen.
In deze pocket komt acne vulgaris aan de orde, de ‘gewone’ of ‘normale’ acne. Maar zo gewoon of normaal is het helemaal niet, zeker niet als je er last van hebt. Het is ook niet zomaar weg.
Acne kan de huid voor de rest van je leven onherstelbaar beschadigen. Behalve dat je dus ten tijde van het actieve ziekteproces heel veel nare pukkels in je gezicht kunt hebben, kunnen deze zo diep in de huid gaan zitten dat er een litteken ontstaat. Op blz. 36 lees je hoe dat te behandelen is.
verder
Acne vulgaris


In Acne vulgaris, zo gewoon is dat niet lees je hoe acne ontstaat, welke vormen er zijn en wat eraan te doen is. Je vindt in dit boek ook praktische tips over huidverzorging, informatie over behandelopties en verhalen van mensen die zich succesvol lieten behandelen.

Auteur(s) : Marc Nahuys
Prijs : € 12,95
ISBN : 9789491549847